Overnight oats


Breakfast for today…. OVERNIGHT OATS

Overnight oats is koude havermoutpap, die je maakt door havermout te weken in plantaardige melk. Het is echt super simpel: ’s avonds gooi je alle ingrediënten bij elkaar, zet de kom of pot in de koelkast en duikt je bed in.

’s Nachts heeft de havermout de tijd om het vocht op te nemen, en ontstaat er een zachte, romige havermoutpap. Zo hoef je ’s Ochtends alleen nog maar je koelkast open te trekken en je ontbijt staat klaar.

Good to know

De voorkeur voor een overnight oatmeal (ten opzichte van het koken van havermout) is simpel.
Doordat je de havermout niet 10 minuten kookt, maar hem een nacht laat weken, wordt koken overbodig en de voedingsstoffen blijven bewaard.
Supergezond, eindeloze variaties, zo klaargemaakt en niet te vergeten…een voedzame start van de dag. Ik zal mijn favoriete recept onderstaand met jullie delen.

Ingrediënten

  • Havervlokken 40 gr
  • Amandelmelk 125 ml
  • Kokosrasp 1 el
  • Kaneel 1 tl
  • Rauwe cacao poeder 2 tl
  • Blauwe bessen 100 gr
  • Of varieer met andere ingrediënten voor de topping (zoals noten of banaan, etc.)

Zo maak je ‘m

  • Doe alle ingrediënten (op de topping na) bij ekaar in een weckpotje of bakje
  • Even goed roeren
  • Zet het weckpotje in de koelkast en laat deze een nacht in de koelkast staan
  • De volgende ochtend even oppiepen in de magnetron (niet laten koken)
  • Voeg het fruit of noten naar smaak/ behoefte toe

Ps. met banaan is ie ook ergggg lekker. Mijn favoriet in de ochtend is deze variant met blauwe bessen.

O ja. De hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar eigen inbreng/ wens, afhankelijk van je gewenste calorie- en macro behoefte. Zorg er dan wel voor dat de verhoudingen havermout en amandelmelk hetzelfde blijven. Otherwise… heb je een waterige ”zooi” of wordt het te droog. En dat willen we natuurlijk niet.

+ There are no comments

Add yours