Oosterse kip wrap


Ik hou ervan om met “dezelfde” ingrediënten eindeloos te variëren. Of in elk geval om te kijken wat ik in mijn koelkast en kastjes heb liggen om daarvan een lekkere en verantwoorde maaltijd te maken. Ik ben inmiddels bezig om mijn lunch voor te bereiden voor morgen… de Oosterse kip wrap!
Ben je vegan? Vervang de kip dan Ddoor een vleesvervanger of eet de wrap alleen met groenten.

Ingrediënten voor 1 wrap:

  • 1 paprika chili wrap van No Fairytales (kan ook een andere)
  • Handje champignons
  • 1/2 paprika
  • 1/2 ui
  • Handje taugé
  • Ijsbergsla
  • 1 kipfilet (ongeveer 100 gram)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 à 3 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel sambal
  • Olijfolie of kokosolie voor in de pan

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om andere groenten te pakken. De hoeveelheid kun je ook zelf bepalen uiteraard!

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe deze in een kom o.i.d.
  • Marineer de kip met 2 eetlepels sojasaus, geperste knoflook en sambal.
  • Zet dit een tijdje in de koelkast (kwartiertje is genoeg).
  • Zet een pan op het vuur en doe olie in de pan.
  • Bak de gemarineerde kipfilet en doe daarna de gesneden groentes erbij.
  • Voeg eventueel wat water toe, zodat de marinade van de kip ook de groentes marineert.
  • Leg een wrap klaar, strooi er ijsbergsla op, doe het mengsel uit de pan erop en maak het af met een eetlepel chilisaus.  

Enjoy!

+ There are no comments

Add yours