Brownies 2.0


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is brownie-van-dadels.jpeg

Op mijn instagram account had ik al eerder een lekker brownie receptje gedeeld. Maaaarrrr er is nog een lekkerdere variant (ja écht waar). Brownies van dadels! En echt, ze zijn super lekker. Genoeg om met je collega’s te delen ( I did 😉 want ze waren te lekker om niet te delen)

Wat heb je nodig?
  • 260 g dadels zonder pit
  • 150 g amandelmeel (of een andere variant zoals speltmeel)
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 g cacaopoeder
  • 2 el kokosolie
  • 150 ml (plantaardige) melk. Ik gebruik ongezoete amandel melk.
  • 100 g pure chocolade minimaal 72%
  • 4 el honing
  • 40 gr geschaafde amandelen of kokosrasp
  • Additioneel (voor wat extra eiwitten) 60 gram chocolat whey poeder
Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Week de dadels minimaal 5 minuten in kokend water. Giet het water af en mix in een keukenmachine tot puree.
  • Smelt 1 eetlepel kokosolie en voeg dit samen met het amandelmeel, ei, bakpoeder, cacaopoeder, melk en een snuf zout bij de dadelpuree. Mix tot een glad beslag.
  • Bedek een brownievorm met bakpapier en schep het beslag hierin.
  • TIP: voeg gehakte noten toe aan het beslag. Erg lekker voor meer bite!
  • Bak de brownie in zo’n 25 – 35 minuten gaar.
  • Laat de brownie ongeveer 15 minuten afkoelen.
  • Smelt ondertussen de chocolade en de honing in een pannetje.
  • Giet deze tenslotte over de brownie. Bestrooi met wat geschaafde amandel en/ of en laat de chocolade tenslotte uitharden. Snijd de brownie in stukjes voordat je ‘m serveert.

+ There are no comments

Add yours