Appel cake


Hou jij ook zo van cake? Ik ben er dol op. Helaas bevatten cakes vaak een hoop verzadigde vetten en geraffineerde suikers. Snelle suikers zijn prima als je een lange duurtraining voor de boeg hebt, because you simply need it…. maar wat minder welkom als je graag in balans blijft en op zoek bent naar een gezond (en lekker!) alternatief.

Deze appelcake bevat slechts 7 gram koolhydraten per plak en bevat geen geraffineerde suikers en onverzadigde vetten. Een lekker en gezond tussendoortje voor een rustige (trainings)dag of een rustdag.

I am pretty sure you gonna like it ðŸ˜‹

INGREDIËNTEN (voor 12 personen)

  • 100 gram kokosolie
  • 250 gram amandelmeel
  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • Klein beetje zout

Zin in een stukje cake met een bite? Voeg dan 100 gram noten toe ðŸ˜Š

BEREIDEN

STAP 1
Voor het bereiden van deze appelcake begin je met het schillen van de appels en snijd deze in kleine blokjes. Gebruik je noten in dit recept? Hak deze dan in grove stukken. Anders kun je deze stap overslaan. Doe de appel ( eventueel noten ) rozijnen, kaneel en de bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.

STAP 2
Voeg de amandelmeel toe en roer het mengsel helemaal door elkaar. Smelt de kokosolie en meng deze samen met de eieren in een aparte kom. Meng dit vervolgens door elkaar met het appelmengsel. Voeg een beetje zout toe. Vet een cakeblik in en verdeel het mengsel over het blik.

STAP 3
Bak de cake 45 minuten op 180 graden. Laat de cake daarna goed afkoelen voor je deze aansnijd.

En genieten maar!

+ There are no comments

Add yours