Pasta di pollo


De afgelopen week weer eens lekker wat ingrediĆ«nten door elkaar gegooid voor een lekkere en voedzame pasta. Dit keer ”witte” pasta, omdat ik wat snelle koolhydraten nodig had voor de training.

Heb je geen snelle koolhydraten nodig? Dan kun je uiteraard kiezen voor een andere variant pasta. Kies voor een volkoren of spelt variant. Of kies bijvoorbeeld een pasta vervanger zoals een pasta/ spaghetti gemaakt van linzen, courgette, etc.

Wat heb je nodig? (voor 3/4 personen, afhankelijk van de hoeveelheid die je eet uiteraard)

  • Pasta 300 gr
  • Kipfilet (in stukjes) 400 gr
  • Room (evt. light variant) 500 ml
  • Bouillon rundvlees 1 blokje
  • Italiaanse roerbakgroenten (prei, champignon, ui, courgette)
  • Olijfolie
  • Knoflookpoeder, peper, (fijngesneden) dragon, (fijngesneden) basilicum en zout voor de pasta op smaak te brengen
  • Rucola, pijnboompitten, cherry tomaatjes en geraspte kaas voor de garnering

De bereiding van de kip

  • Doe de kip in een ovenschaal
  • Marineer de kip met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, een snuf peper, zout en knoflookpoeder
  • Meng de kip goed met de marinade (zodat de marinade goed is verdeeld door de kip
  • Zet de kip 30/ 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden en doe halverwege de kip even ”doorroeren”, zodat de kip goed kan garen en niet aan elkaar plakt.

De bereiding van de groenten, pasta en saus

  • Bak de groenten in een bakpan en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Als je de groenten hebt gebakken hou je deze even apart in een schaaltje of kom
  • Doe tussendoor het bouillonblokje, samen met 150 ml water, in dezelfde bakpan en laat de bouillon goed doorkoken totdat deze wat ziltiger is geworden (je kunt ook kant en klare rundsfond of kalfsfond gebruiken)
  • Voeg vervolgens de room toe en laat de saus op smaak komen door deze te laten inkoken/ de saus dikker wordt
  • Voeg als laatste de groenten toe aan de saus
  • Breng de saus op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en de fijngesneden dragon

De laatste stapjes

  • Meng de pasta met de roomsaus in de bakpan en bak de pasta nog even kort mee
  • Doe vervolgens de pasta verdelen over de borden
  • Haal de kip uit de oven en verdeel de kip over de porties pasta
  • Garneer met rucola, pijnboompitten, (20+/30+) geraspte kaas en cherry tomaatjes

Enjoy!

+ There are no comments

Add yours