Over

Hoi, ik ben Sharona Meertens!

Gek op eten, fanatiek krachtsporter, handbalster en fietsfanaat.

Gek op eten? Lees ik dat nou goed? Ja… écht… ik ben dol op eten. Lekker eten. En lekker kan ook heel gezond zijn. Ik wil je laten zien dat dit niet alleen maar sla betekent. Gezond eten is juist heel gevarieerd, smaakvol, maar vooral ook heel erg lekker. Naast mijn passie voor eten ben ik gek op sport. Ik handbal 3x per week en daarnaast ben ik ook regelmatig (2x per week) in de sportschool (of mijn eigen thuis ”mini gym”) te vinden en laat ik mij wekelijks een uurtje afbeulen bij mijn personal trainer. En o ja fietsen, dat doe ik ook érg graag.

Een professionele jojo’er.

Ik ben niet altijd zo fit geweest als ik nu ben. Tot een jaar geleden woog ik zo een 11 kilo meer. Ja, echt waar. En in die 3 jaar ervoor was ik een professionele jojo’er. Een wat? Ja, je weet wel… een dieet volgen dat (uiteindelijk) niet werkt en voor uitputting zorgt om vervolgens maar weer een ander dieet te proberen. En ook dat nieuwe dieet leverde nadien weer de nodige extra kilo’s op. Terug bij af. Ik schaamde me, liet eten meer en meer staan en de altijd goed gehumeurde ‘’ik’’ verdween. Ik sportte niet meer en de kilo’s vlogen er aan (ja ondanks dat ik -voor mijn gevoel- minder at).


Tijd voor verandering.

In 2018 liet ik alle artikels over diëten verdwijnen uit mijn dagelijks leven. Ik ging me verdiepen in waar de oorzaak ligt en niet zozeer ‘’de oplossing’’. Het aanpakken van de oorzaak is immers de oplossing zelf en dit blijft, hoe je het ook went of keert, altijd onlosmakelijk verbonden. Dus ging ik op zoek naar dit causaal verband. Ik ging me verdiepen in voedingsleer en levensstijl. Ik startte in oktober 2018 met de opleiding ‘voedingsdeskundige’ en behaalde in oktober 2019 mijn diploma.

Maar dat niet alleen… door de kennis die ik opdeed omtrent voeding en levensstijl was ik in staat om kleine aanpassingen in mijn dagelijks leven te doen in zowel voeding als ontspanning (en sport)… die wel effect hadden. Met als resultaat: 11 kilo minder. Geen jojo effect, geen honger én lekker kunnen eten (en vooral ook af en toe lekker dat wijntje kunnen drinken!)

Ja écht, het kan.

11 — het getal van bewustzijnswording, kracht, zelfoverwinning, doorzettingsvermogen en passie.

Als ervaringsdeskundige verklap ik je alvast het eerste geheim: het gaat helemaal niet alleen over het eten. Jouw uitdaging met eten is er met een reden. Het is er om je iets te leren over je (onbewuste) gedachten en overtuigingen. Om je op iets te wijzen wat aandacht nodig heeft zodat het weer in balans kan komen. De sleutel tot het succes is vooral om te blijven genieten en op zoek te gaan naar de balans; keuzes maken en vooral weten wát je eet. Het creëren van een stukje bewustwording met keuzes die leiden tot positieve verandering in je dagelijks leven.

Genieten van lekker eten en hard werken om je doelen te bereiken gaan absoluut samen en zijn juist de belangrijkste factor en je drive tot het behalen van je succes. Want ja, hoe hard kun je werken en hoe hoog kun je de lat leggen als je er niet eens van geniet? Dan wordt de uitdaging iets lastiger. Geniet van de weg ernaar toe en onthou dat afvallen (of een ander doel) geen straf is maar een ervaring op zich. Geen tijdelijke ervaring maar een stukje verandering en aanpassing in je dagelijks leven. Een weg waarin je niet altijd rechtdoor gaat, maar door keuzes ook eens rechts af gaat. En dat is helemaal niet erg.

Écht… de juiste balans vinden is all it takes.


Fitfood 11 – jouw (food)inspiratie.

En daar ga ik jou bij helpen! Met Fitfood 11 hoop ik voor jou je (food)inspiratie en motivatie te zijn bij het vinden van de balans in een new way of life; veranderingen aanbrengen waar en wanneer jij dat wilt.

Op mijn pagina zul je dan ook vooral veel topics gaan tegen komen wat betreft recepten en de drempels waar ik in mijn weg naar een fitter leven tegenaan liep. Met als uitgangspunt een stukje inspiratie en motivatie te bieden in jouw ”new way of life” en de weg ernaartoe. Met een beetje geduld, doorzettingsvermogen maar vooral zelfrespect, waardering en acceptatie wordt jij je nieuwe ik; Ik ben ik, ik ben wie ik ben, maar ik wil een nóg betere versie van mezelf worden!

Dussssss… dat betekent ook accepteren wanneer je even niet sport, accepteren dat je tijdens je vakantie even wat meer doet genieten. Je gooit de handdoek echt niet in de ring door af en toe dat wijntje te nemen of een pizza te eten. Rome is ook niet in een dag gebouwd 😉 Met ups en downs ga jij een mooie journey tegenmoet. Ik ben er voor jou als je motivatie zoekt en inspiratie zoekt. Begin met kleine stapjes, deel je successen en eindig Groots!

If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.

Sharona meertens
Follow by Email
Instagram